zaterdag 2 februari 2013

Pastasalade met zalm, roomkaas en rucola

Vorige week had ik de eer een groep dames te ontvangen om een dagje te 'scrapbooken'. Iedereen komt dan bepakt en bezakt binnen met dozen, tassen, zelfs koffers vol papier, lintjes, stickers en daarmee worden dan de mooiste fotoplakwerken gemaakt. Erg gezellig! Maar de inwendige mens moet natuurlijk niet worden vergeten. Voor de lunch had ik onder andere een pastasalade gemaakt die goed in de smaak viel. Hier is het recept:

250 g. pasta (bijv. tricolore wokkels)
200 g. gerookte zalm in stukjes
3 lenteuitjes in kleine ringetjes gesneden
1 bakje mini-boursin met knoflook en kruiden
1 bakje mini-tomaatjes, gehalveerd
4 handen vol rucola, in stukjes gescheurd

Voor de dressing:
75 ml walnotenolie (of olijfolie)
scheutje wijnazijn
3 theelepels tomatentapenade
zout (niet te veel want de zalm is al erg zout)
peper

Pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Onder de koude kraan afspoelen en laten uitlekken.
De pasta mengen met de zalm, lenteuitjes, mini-tomaatjes, boursin en rucola. 
Een dressing roeren van de hierboven genoemde ingrediënten en mengen met de pasta. Klaar!
Lekker met olijvenbrood en tapenade van gedroogde tomaatjes. De recepten daarvan volgen een andere keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.