300 g havervlokken
40 g pompoenpitten en zonnebloempitten
80 g noten (pecannoten, hazelnoten, amandelen...)
60 g bloem
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel of speculaaskruiden
60 g lichtbruine suiker
120 ml zonnebloemolie
75 ml maple syrup (of honing)
De oven voorverwarmen op 170 graden.
Alle droge ingrediënten goed door elkaar roeren. De zonnebloemolie mengen met de maple syrup, daarna door de droge ingrediënten roeren. In een grote ovenschaal een bakmatje of bakpapiertje leggen. Het mengsel daarop uitspreiden. Dit in de oven 35 à 45 minuten bakken (naar smaak, zoveel te langer je bakt, zoveel krokanter het is. Niet te donker laten worden natuurlijk!). Af en toe door elkaar scheppen.
Als alles afgekoeld is kun je eventueel rozijnen, gedroogde cranberrys, gedroogde abrikozen, appeltjes, etc. toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.