maandag 4 februari 2013

Spaghetti met pompoensaus (vegetarisch)

In de herfst heb ik in Eelde langs de weg een spaghettipompoen gekocht. Dat is een grote ovale pompoen die je met schil en al kookt. Daarna haal je met een vork het vruchtvlees eruit. Dat vruchtvlees is draderig, vandaar de naam spaghettipompoen. Je eet het ook als spaghetti, dus met een saus erbij. Zo gezegd zo gedaan, pompoen in de oven gegaard, gehaktsaus gemaakt, vruchtvlees met een vork verwijderd en door de saus geroerd. 




Dat ziet er lekker uit hè? Toch vonden we het niet zo lekker..... Geef ons maar echte spaghetti! Daarom hier geen recept voor spaghettipompoen, maar voor spaghetti met pompoen! Het recept heb ik jaren geleden uit een Allerhande gehaald en in de loop der jaren hier en daar wat aangepast. Echt een blijvertje!


Voor 4 personen:

300 g spaghetti

Saus
500 g pompoen, geschild en in blokjes
olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el suiker

Erover
50 g gepelde hazelnoten, gehakt en geroosterd
100 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
verse peterselie (15 g), fijngesneden

Verhit de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de tomatenpuree en de suiker erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de pompoenblokjes door het uimengsel. Bak ze al omscheppend 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes koken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Serveer de pasta met de pompoensaus. Strooi er de hazelnoten, feta en peterselie over.

En als je geen zin hebt om een pompoen te snijden (want dat is best een werkje) kun je gerust pompoenblokjes uit de vriezer gebruiken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.