vrijdag 18 januari 2013

Pindakaaskoekjes

De koektrommel was leeg. Nu kun je natuurlijk naar de supermarkt gaan en daar een pak koekjes kopen. Of lekkerder: gesorteerde koekjes bij de bakker. Vroeger kon je losse koekjes kopen bij de HEMA, heerlijk vond ik die altijd! Koekjes in de supermarkt zijn goedkoop, koekjes bij de bakker zijn duur. Zelfgebakken koekjes zijn super lekker en goedkoop. En je weet precies wat erin zit. Ik heb een recept van de foodblog van Levine gebruikt http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2008/04/peanut-butter-chocolate-chunk-cookies.html en met wat aanpassingen heerlijke koekjes gebakken, 32 in totaal. Wij komen het weekend wel door!

100 g margarine
125 g roomboter
270 g pindakaas met noot
400 g suiker (half kristalsuiker, half bruine basterdsuiker)
2 eieren
1 tl vanille-extract
270 g bloem
1 tl baksoda (zuiveringszout, natriumbicarbonaat)
100 chocoladestukjes
100 gehakte ongezouten pinda's

De oven voorverwarmen op 180 C.
Margarine, boter en pindakaas doorelkaar mixen tot het een romige massa wordt. Dan de suiker erbij en enkele minuten mixen. 1 tl vanille-extract toevoegen en één voor één de eieren.
Bloem met baksoda zeven en aan het pindakaasmengsel toevoegen. Op het laatst de chocoladestukjes en de pinda's door het beslag scheppen. Je hebt nu een stevig beslag, het lijkt bijna deeg.
Op een met bakpapier beklede bakplaat kun je nu bolletjes scheppen. Ik heb dat gedaan met een kleine ijslepel. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want de bolletjes worden plat en als je niet genoeg ruimte vrij laat krijg je één grote koek.
De koekjes moeten ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Houd ze in de gaten, want koekjes verbranden snel (ik spreek uit ervaring). Na het bakken de koekjes een paar minuten laten afkoelen op de bakplaat en ze daarna op een rooster verder laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.