zondag 1 september 2013

Spitskoolcurry met rookworst

En dan heb je prachtige spitskolen gekweekt.... en dan komt er een haasje die er lekker aan gaat knabbelen. Blèh! Ik vind hazen opeens minder leuk. De ene dag twijfelde ik nog of ik de spitskool nog even zou laten groeien of meteen zou oogsten, en de volgende dag was er een hele hoek uit gegeten. Balen hoor! De spitskool heb ik meegenomen, het aangevreten stuk eruit gesneden en vanavond eten we spitskool.

zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
1/2 eetl. kerriepoeder
600 g. spitskool in reepjes gesneden
450 g. aardappelschijfjes
1 rookworst in plakjes
blikje kokosmelk (200 ml.)
evt. verse koriander
peper
zout

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de kerrie erdoor en bak nog 2 minuten.
Voeg de spitskool en aaardappelschijfjes toe en roerbak 3 minuten. Schep de rookworst, peper en zout naar smaak en de kokosmelk erdoor en stoof zachtjes 8-10 min tot de spitskool beetgaar en de aardappelen gaar zijn.
Het is lekker om hierover verse gehakte koriander te strooien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.