zondag 1 september 2013

Courgettejam

Courgettejam??? Ja! Courgettejam! Is echt lekker hoor! Je proeft geen courgettes, maar je proeft citrusvruchten. Door de courgettes krijgt de jam een mooie structuur, met kleine schilletjes. Ik maak de jam het liefst van gele courgettes. Maar dat is puur voor het uiterlijk. Ik vind gele jam mooier dan groene... Je kunt elke willekeurige courgette gebruiken. De jam is wel erg zoet. Volgende keer probeer ik het eens met geleisuiker speciaal, dan hoef je minder suiker te gebruiken om de jam te laten stollen.
Dit recept heb ik overgenomen van de website van Van Gilse. Als je jamrecepten zoekt dan is deze site een aanrader. http://www.vangilse.nl/nl/1/4/recipe.aspx?ID=563

1 kg schoongemaakte courgettes
1 kg geleisuiker
2 citroenen
1 sinaasappel

Schil de courgettes en verwijder het zachte gedeelte met de zaadjes. Rasp de courgettes, evenals de schil van de citroenen. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Breng de geraspte courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend omscheppen langzaam aan de kook. Laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geleisuiker toe en laat de massa nog 4 minuten flink bruisend doorkoken.

Zorg dat je gesteriliseerde potjes hebt klaar staan. Schep de jam erin, deksel erop en op de kop zetten om af te koelen en vacuüm te trekken. Zo is de jam wel een jaar houdbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.