Courgettejam??? Ja! Courgettejam! Is echt lekker hoor!
Je proeft geen courgettes, maar je proeft citrusvruchten. Door de courgettes
krijgt de jam een mooie structuur, met kleine schilletjes. Ik maak de jam het
liefst van gele courgettes. Maar dat is puur voor het uiterlijk. Ik vind gele
jam mooier dan groene... Je kunt elke willekeurige courgette gebruiken. De jam
is wel erg zoet. Volgende keer probeer ik het eens met geleisuiker speciaal,
dan hoef je minder suiker te gebruiken om de jam te laten stollen.
Dit recept heb ik overgenomen van de website van Van
Gilse. Als je jamrecepten zoekt dan is deze site een aanrader. http://www.vangilse.nl/nl/1/4/recipe.aspx?ID=563
1 kg schoongemaakte courgettes
1 kg geleisuiker
2 citroenen
1 sinaasappel
Schil de courgettes en verwijder het
zachte gedeelte met de zaadjes. Rasp de courgettes, evenals de schil van
de citroenen. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Breng de geraspte
courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend
omscheppen langzaam aan de kook. Laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes
doorkoken. Voeg de geleisuiker toe en laat de massa nog 4 minuten flink
bruisend doorkoken.
Zorg dat je gesteriliseerde potjes hebt klaar staan. Schep de jam erin, deksel erop en op de kop zetten om af te koelen en vacuüm te trekken. Zo is de jam wel een jaar houdbaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.