zondag 21 april 2013

Bloemkool-aardappelsoep

Zo maak je de bloemkool-aardappelsoep waarover ik eerder schreef. Onze kinderen en ikzelf houden niet van aardappels met bloemkool en een sausje... Dit is eigenlijk hetzelfde, maar net even anders. Op deze manier bereid gaat de pan wel leeg! En o ja, ik kan iedereen aanraden om vooral biologische kippenbouillonblokjes te gebruiken, die zitten niet vol met conserveringsmiddelen en smaken prima. Te koop bij de biologische supermarkt.

1 bloemkool in roosjes
500 g geschilde aardappelen in blokjes
30 g boter
1 liter kippenbouillon (of tuinkruidenbouillon voor een vegetarische versie)
1,25 dl crème fraîche
uitgebakken baconreepjes (of spekdobbeltjes)
fijn gehakte verse kruiden: bieslook of peterselie

In een grote pan boter smelten. De bloemkoolroosjes en aardappel even aanbakken. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen en dit ca. 20 minuten laten koken tot de groenten gaar zijn. Dan met een staafmixer de soep pureren en de crème fraîche erdoor roeren. Als het te dik is kun je wat (heet) water toevoegen. Even proeven of de soep extra zout of peper nodig heeft.
Je hebt nu een mooie witte romige soep. Wat fijngehakte kruiden of uitgebakken baconreepjes erover, stokbroodje erbij en aan tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.