In 2014 geen enkele blogpost geplaatst... en die keuken dan? En die tuin dan? Nou, die ligt in de winter te wachten op wat er gaat komen. De plannen zijn al lang gemaakt. Goede voornemens genoeg, niet alleen aan het begin van een nieuw jaar maar elke week, elke dag opnieuw.... In 2015 toch maar weer receptjes plaatsen? Vooruit.
Afgelopen weekend nog bieten gehaald, die ga ik roosteren in de oven. Wat tijm eroverheen strooien, zout en peper, geitenkaasje erbij.... heerlijk!
Zo moet het en dit heb je nodig:
enkele bieten, rood, geel, wit, gestreept maakt niet uit (en ja, die bestaan allemaal)
verse tijm
olijfolie (of raapzaadolie)
zout, peper
geitenkaas
(evt. aardappelen, wortelen, balsamicoazijn, salie en/of oregano i.p.v. tijm, feta i.p.v. geitenkaas)
De bieten goed afboenen onder de kraan. Rauwe bieten gebruiken, dus niet de vacuumverpakte gekookte bieten. Kroon en kontje eraf, schillen en in parten snijden. In een braadslee of ovenschaal doen. Blaadjes van de tijm rissen en over de bietjes strooien. Zout en peper eroverheen en omscheppen met een flinke scheut olijfolie. Of raapzaadolie, heel hip en lekker.
De schaal zet je in een voorverwarmde oven op 200 C en dan een half uur wachten tot de bietjes gaar zijn. Even prikken, hoe lang het duurt hangt af van de grootte van je bietjesparten.
Als ze gaar zijn kun je er geitenkaas overheen kruimelen en de schaal nog even onder de gril zetten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Lekker met groene salade en gebakken aardappeltjes (of voeg de aardappelen gewoon toe en rooster ze mee, zie hieronder).
Er zijn talloze variaties. Soms schep ik er ongeschilde aardappelstukken doorheen, of worteltjes. Een scheutje balsamicoazijn is ook lekker. Kan allemaal. Het is wel zo dat rode bieten hun kleur afgeven, dus je hebt kans dat alles rood wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.