De kerstvakantie is voorbij. Iedereen weer naar school en dan moet er een gezond 10-uurtje mee... Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar de kinderen hier vinden Sultana crackers heel gezond en voedzaam.... Of 'gezonde' koeken... Of van die stokjes die je in de smeerkaas kunt dippen... Lekker wel, vind ik ook, maar het is natuurlijk niks, eigenlijk. Dus ben ik een oppermoeder en sta ik in de keuken pauzehapjes te bakken. Die gaan de vriezer in en kunnen bevroren mee naar school. Om 10 uur zijn ze heus wel ontdooid. Ook niet supergezond hoor, maar ik denk dan toch dat ze beter zijn dan Liga? Misschien is dat wel gewoon gevoel hoor, ik heb geen bewijzen! En o ja, die bramen komen uit de tuin. In augustus ontploft de schutting bijna van de bramen. Ik was ze en vries ze in diepvrieszakjes of bakjes in. Soms al afgewogen zodat ik precies genoeg heb aan één zakje om deze muffins te maken.
En zo maak je de bramenmuffins (12):
50 g. bloem
140 g. bramen
25 cl. melk
1 ei
8 eetl. plantaardige olie
1 theel. bakpoeder
90 g. fijne kristalsuiker
snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 C. Bedek een muffinvorm met papieren vormpjes. Strooi een klein beetje bloem over de bramen en meng dat voorzichtig. Meng de melk, ei en olie. Mix goed door. Voeg dan de resterende bloem, bakpoeder suiker en zout toe en meng door elkaar. Dan de bramen erdoor scheppen zonder al te veel te roeren. Vul de muffinbakjes voor 2/3 met het beslag en bak ze in 20-25 minuten gaar en lichtbruin in een voorverwarmde oven.
Weet je wat ik een keer heb gedaan? Het restant olie waarin we oliebollen hadden gebakken heb ik gebruikt voor deze muffins. Ze krijgen dan een beetje een oliebollensmaakje. Wij vonden het heerlijk! Dus de olie niet weggooien, kan best nog gebruikt worden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.