maandag 19 augustus 2013

Courgettecake

Al eerder had ik het over mijn honderdduizend recepten om courgettes te verwerken. Ik ben dol op courgettes. Je kunt ze op zoveel manieren bereiden, en altijd smaakt het weer anders. Wij eten ze rauw, ingemaakt op olie, ingemaakt zoet-zuur, met pasta, met rijst, in de soep, in ovenschotels, in jam.... en inderdaad: in cake. Vorig jaar waren we op vakantie in de VS en we waren onder andere in Massachusets, land van de Amish. Daar heb ik een kookboek gekocht van Linda Byler "Lizzie's Amish Cookbook" met diverse Amish familierecepten. Onder andere een courgettecake. In de VS noemen ze dit een Zucchini bread. Onderstaand recept is voor 2 cakes. De hoeveelheden zijn Amerikaans, dus met cups en table spoons. Op internet zijn omrekentabellen te vinden, maar volgens mij verkoopt de Blokker ook wel een bakje om cups af te meten dus als je vaker met Amerikaanse recepten werkt... De cake smaakt trouwens niet naar courgette. Het is gewoon een frisse, smakelijke cake.


3 eieren
2 cups suiker
1 cup olie (bijv. zonnebloemolie of maiskiemolie)
2 cups grof geraspte courgette (als je heel grote courgettes gebruikt moet je ze schillen en de pitten verwijderen)
1 tsp. vanille
1 tsp. zout
1 tsp. kaneel
1 tsp. baksoda (te koop bij toko's, werkt als bakpoeder)
1/4 tsp. bakpoeder
3 cups bloem
evt. 1 cup gehakte noten

Eieren, suiker en olie in een grote kom door elkaar roeren. De courgette erdoor doen. Alle andere ingrediënten toevoegen en goed mengen. Eventueel noten toevoegen.
Twee cakeblikken invetten en het beslag verdelen. De oven voorverwarmen en de cakes ongeveer een uur bakken (of totdat een satéstokje er droog uit komt als je in de cake prikt).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.